Takaisin

Äänekosken Viiskulman kiertoliittymän rakennustyöt etenevät suunnitellusti – kiertotie käytössä heinäkuun loppupuolelle asti

Äänekosken Viiskulman kiertoliittymän rakennustyöt etenevät suunnitellusti – kiertotie käytössä heinäkuun loppupuolelle asti

Julkaistu 10.06.2016

Äänekosken taajamassa sijaitsevan Viiskulman liikennevaloliittymän muuttaminen kiertoliittymäksi on hyvässä vauhdissa. Maanrakennus- ja kuivatustöistä suurin osa on jo tehty, ja myös kiveystyöt on aloitettu. Viiskulman urakka valmistuu rakennustöiden osalta elokuun puolessa välissä.

Rakennustöistä aiheutuu alueelle liikenteen poikkeusjärjestelyitä: Kauppakadun liittymä sekä maantien 642 liittymä pohjoisen suuntaan suljetaan, ja käytössä on kiertotie. Poikkeusjärjestelyt päättyvät 25. heinäkuuta.

 

Kiveystyöt on jo aloitettu Viiskulmassa.

Viiskulman kiertoliittymän rakennusurakka on yksi Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeen tieosuuden parannustöistä. Tiehankkeessa kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi sekä parannetaan alempaa tieverkkoa. Ratahankkeessa parannetaan Äänekoski–Jyväskylä–Tampere -ratayhteyttä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, Liikennevirasto, Jarmo Niskanen
puh. 029 534 3127, jarmo.niskanen@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa parannetaan Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen kasvavia liikennemääriä. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja paikallisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hankkeessa parannetaan Äänekoski – Jyväskylä – Tampere -ratayhteyttä sekä kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi. Parannustyöt käynnistyivät kesällä 2015, ja hanke valmistuu ratatöiden osalta vuonna 2017, tietyöt jatkuvat vielä vuoden 2019 puolella.